Coronavirus

 

16 maart 2020

Het coronavirus heeft inmiddels grote maatschappelijke impact. Ook binnen Bouwend Nederland heeft de uitbraak van het coronavirus gevolgen. Van Benthem’s Aannemingsbedrijf volgt de richtlijnen van het RIVM, maar thuiswerken is voor onze medewerkers niet mogelijk.

We hebben een aantal maatregelen genomen:

– Wanneer u een afspraak gepland heeft met ons en u (of iemand binnen uw gezin c.q. instantie) heeft last van verkoudheid, hoesten of koorts verzoeken wij u ons dit voortijdig door te geven zodat de afspraak verzet kan worden.

– Onze werknemers zullen bij aankomst vragen of u (of iemand binnen uw gezin c.q. instantie) last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts. De werknemers zullen dan niet bij u aan het werk gaan. De afspraak zal worden verzet.

– Mochten de hierboven genoemde symptomen niet aanwezig zijn dan zullen onze werknemers bij aankomst u geen hand geven.

– Wij verzoeken u om zoveel mogelijk afstand te houden (min. 1,5 meter) van onze werknemers.

– Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat er voor onze werknemers gelegenheid is om regelmatig hun handen te wassen met zeep en de handen af te drogen met papieren handdoekjes of bijvoorbeeld met keukenpapier.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Team van Benthem

 

 

Impact coronavirus bouw- en infrasector

 

25 maart 2020

Geachte opdrachtgever,

De impact van het coronavirus op onze maatschappij is enorm. Ons bedrijf wordt, net als vele andere bedrijven in de bouw- en infrasector, hard getroffen door deze crisis. Wij schrijven u om onze ervaringen met u te delen maar ook om aan te geven wat u als opdrachtgever kan doen om de gevolgen van de corona crisis te beperken.

Vanaf vorige week maandag is er veel veranderd in de sector. Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus merken wij dat sommige opdrachtgevers nieuwe opdrachten intrekken of lopende werkzaamheden stoppen. Het is begrijpelijk dat we voorzichtig zijn in deze onzekere tijd.

In ons bedrijf staan de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, opdrachtgevers en omwonenden op plaats 1,2 en 3. De veiligheid en gezondheid in acht nemend, conform de richtlijnen van het RIVM, kunnen veel werkzaamheden doorgaan! De afgelopen dagen geven steeds meer opdrachtgevers dit signaal af.

Wij roepen u op om ook samen veilig door te werken!

U kunt meewerken de gevolgen van deze crisis zoveel als mogelijk te beperken voor ons bedrijf maar ook voor de sector in het algemeen.

U helpt ons door:

  1. Lopende werkzaamheden zoveel als mogelijk door te laten gaan.
  2. Door te gaan met de ontwikkeling en verdere uitvoering van nieuwe (bouw)initiatieven om een toekomstige dip in werkzaamheden te voorkomen.
  3. Liquiditeitsproblemen bij ons soort bedrijven te voorkomen door openstaande facturen en nieuwe facturen snel te betalen, zodat ook onderaannemers en leveranciers op tijd betaald kunnen worden.
  4. Onderhoudswerkzaamheden voor moeilijk bereikbare plekken juist nu uit te voeren.
  5. In gesprek te blijven om zo samen manieren te zoeken om lopende werken uit te kunnen blijven voeren.

Wij krijgen hulp van onze branchevereniging, Bouwend Nederland, om te kijken hoe en onder welke voorwaarden veilig doorgewerkt kan worden. De adviesdienst van onze branchevereniging verleent naast advies aan ons als bedrijf ook hulp aan opdrachtgevers. Hiervoor is een speciale pagina ingericht die dagelijks wordt uitgebreid.

De coronacrisis vraagt om een gezamenlijke aanpak. Wij pakken de handschoen graag met u op!

Mochten er nog vragen/onduidelijkheden zijn neemt U dan contact op met de projectleider of ondergetekende.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

van Benthem’s Aannemingsbedrijf B.V.

M.H. van Benthem
Directeur

Meer informatie?

Wil u meer informatie over hoe wij omgaan met het coronavirus? Of wilt u een afspraak afzeggen? Wij staan u graag te woord!

  0541 – 51 20 55
  info@vanbenthems.nl

Neem contact op

 

maatregelen op de bouwplaats

maatregelen werken in en rond het huis

website van het RIVM

website Bouwend Nederland